Va fi plătită creșterea prețului cerealelor pe piața mondială ca niciodată?

Prețurile cerealelor pe piața mondială rămân ridicate, deoarece oferta nu poate satisface cererea.

Săptămâna aceasta, prețul grâului de pe Bursa din Chicago CME a crescut la 268, 67 euro pe tonă față de 249, 66 pentru săptămâna precedentă. O tonă pe EuroNext la Paris costă 283, 25 euro, iar pe FOB-ul francez este de 283 euro, iar pe FOB-ul rusesc este de 269, 63 Euro.

Soia pe CME costurile 416.79 de euro pe tonă, iar porumbul-195.12 EUR /t. În timp ce EuroNext este de tranzacționare cu 239.50 EUR/t.

Dar fermierii europeni au prețuri ridicate pentru materialele reprocesate care creează probleme. „Vom fi în măsură să producă numai în cazul în care prețurile sunt adaptate la criză”, a avertizat Agrarheut Michael Taiat, membru al consiliului Asociației germane pentru Producția de cereale (VGMS).

Nu se știe încă cum se va dezvolta piața, iar analiștii se așteaptă ca cerealele să fie plătite „ca niciodată”. În special, pe piața en-gros și portul de export al producției de pâine din Hamburg, vineri, se tranzacționa la un preț de până la 283 euro / tonă, care este cu cinci euro mai mult decât o săptămână mai devreme și până la 10 euro de acum două săptămâni.

Aceste bovine de orz au fost acolo vineri sa ridicat la 256 de euro pe tonă, care este de patru euro pe săptămână. Pentru o tonă de secară, comercianții au oferit 254 de euro, ceea ce reprezintă o creștere a prețului de șase euro.

Seceta în țările producătoare importante
În cel mai important port paramedic și export francez din Rouen, grâul de pâine a fost citat vineri la 278 euro / tonă, ceea ce a dus la o creștere a prețului cu doi euro față de săptămâna precedentă. Bovinele au fost livrate acolo pentru 252 EUR / t.

Rusia va culege doar peste 123 de milioane de tone de cereale în acest an, Secretarul american al Agriculturii a declarat, săptămâna trecută, de tăiere estimările oficiale care anterior a stat la 127.4 milioane de tone. În caz contrar, această țară este cel mai mare exportator de grâu din lume și furnizează în principal Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Printre altele, Concurează atât cu Uniunea Europeană, cât și cu Ucraina.

Ministrul Agriculturii a mai spus că fermierii ruși sunt așteptați să semene 19, 5 milioane de hectare de culturi pentru recoltare în 2022. ani. Dar semănatul a întârziat semnificativ vremea uscată. Din acest motiv, doar 17, 6 milioane de hectare au fost semănate până acum, comparativ cu 18, 3 milioane de hectare cu un an înainte.

Vremea neobișnuit de uscată împiedică, de asemenea, însămânțarea în cele mai mari două regiuni ale Ucrainei pentru cultivarea grâului, unde culturile de iarnă sunt semănate doar 37% din suprafața preconizată. În general, acesta este unul dintre motivele creșterii suplimentare a prețurilor.

Prețurile cerealelor pe piața mondială rămân ridicate, deoarece oferta nu poate satisface cererea. Săptămâna aceasta, prețul grâului de pe Bursa din Chicago CME a crescut la 268, 67 euro pe tonă față de 249, 66 pentru săptămâna precedentă. O tonă pe EuroNext la Paris costă 283, 25 euro, iar pe FOB-ul francez este de 283…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *