Tone de grâu 299 euro-prea scump, astfel încât cererea este în scădere?

Prețurile ridicate la grâu au dus la faptul că exportatorii din industrie s-au concentrat pe porumb, astfel încât casa de consultanță strategie cereale a redus prognoza cererii pentru aceste cereale în 2021./22., rapoarte reuters.

În raportul său lunar de cereale, el a redus perspectivele exporturilor de grâu moale către UE și a făcut acest lucru cu 1,6 milioane de tone la 30,4 milioane de tone. se crede că acest lucru va crește stocurile la sfârșitul sezonului cu mai mult de 2 milioane de tone, adică puțin peste 12 milioane. t.

Prețurile europene ale grâului au atins un nou maxim de 14 ani săptămâna trecută, deoarece cererea internațională a ridicat îngrijorări cu privire la țara exportatoare. Astfel, tone de cereale, de exemplu, pe Bursa FOB din Franța, s-au ridicat la 299 de euro pe tonă. Ele nu au fost departe de preț, chiar și pe alte burse europene.

În strategie Grain, aceștia afirmă că nu există factori pe piața grâului care să garanteze creșteri suplimentare ale prețurilor, care ar putea fi afectate de vremea umedă actuală din Australia sau de restricționarea exporturilor Argentinei.

Franța se confruntă cu turbulențe, deoarece Algeria a schimbat condițiile de import și favorizează din ce în ce mai mult Rusia.

În ceea ce privește porumbul, șansele de a-l importa în UE au crescut în 2021/22. pentru 1,1 milioane de tone, până la 15 milioane de tone, în ciuda producției interne pe scară largă și, după cum notează, un vârf de șapte ani de 67,8 milioane de tone.

Putem citi din nou cum se așteaptă o creștere a suprafeței sub ulei de rapiță și a cererii de culturi care necesită mai puține îngrășăminte. Suprafața sub grâu moale poate scădea la 21,64 milioane de hectare (de la 21,69 milioane în acest an. ha) și porumb cu 2 la sută, cu 9,06 ha.

Prețurile ridicate la grâu au dus la faptul că exportatorii din industrie s-au concentrat pe porumb, astfel încât casa de consultanță strategie cereale a redus prognoza cererii pentru aceste cereale în 2021./22., rapoarte reuters. În raportul său lunar de cereale, el a redus perspectivele exporturilor de grâu moale către UE și a făcut acest lucru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.