Schema GPB Ponzi – ați fost afectat?

O schemă Ponzi este un fel de fraudă în care investitorii mai în vârstă sunt plătiți folosind banii noilor investitori. A fost numit după Charles Ponzi, care a condus prima schemă similară în anii 1900.

Fraudatorii folosesc această tehnică de zeci de ani pentru a atrage investitorii și apoi fug cu banii lor sau continuă până când schema Ponzi se prăbușește..

Care este schema GPB Ponzi?
GPB Capital Holdings LLC este o companie de administrare a activelor situată în New York. David Gentile a fondat-o în 2013.

Generalul Letitia James a depus o plângere împotriva acestei firme în februarie 2021. Conform acestei plângeri, firma a preluat 700 de milioane de dolari de la investitori și a folosit banii pentru a rula o schemă asemănătoare Ponzi. Investitorii din diferite state ale Americii au depus, de asemenea, procese separate împotriva firmei.

Procesele sunt intentate împotriva GPB Capital Holdings LLC și 5 co-inculpați, inclusiv ascendent Capital, ascendent Alternative Strategies, Jeffrey Lash, Jeffry Schneider și David Gentile. Fondatorul GPB, David Gentile, a fost arestat în februarie 2021 de FBI din cauza implicării sale în schema Ponzi.

Acțiunea în justiție și acuzațiile împotriva GPB
Potrivit afirmațiilor generalului Letitia, David Gentile și alți inculpați au planificat această schemă pentru a obține milioane de dolari de la investitori pentru uz personal.

Inculpații au promis o rentabilitate garantată investitorilor. A fost de fapt un semn de avertizare, dar mulți investitori nu au reușit să-l detecteze. Nicio firmă autentică nu pretinde că oferă randamente garantate, deoarece există întotdeauna riscuri implicate în investiții autentice.

Inculpații au atras investitorii spunând că vor primi o plată lunară generoasă ca urmare a investiției lor. Apoi au folosit aproximativ 100 de milioane de dolari din investiția totală făcută de noii investitori pentru a plăti vechii investitori. În cele din urmă, când au rămas fără bani, întreaga schemă s-a prăbușit.

A fost într-adevăr o schemă Ponzi?
Firma a promis să ofere investitorilor profituri anuale de 8%. La început, a generat profit folosind fondurile. Dar, în cele din urmă, nu a reușit să genereze randamentele anuale promise. În acel moment, inculpații au început să folosească banii noilor investitori pentru a plăti investitorii mai în vârstă pentru a atrage noi investitori și a-i menține fericiți pe cei mai în vârstă.

Unele distribuții au constat în întregime din investiții ale noilor investitori, ceea ce a arătat că supraviețuirea financiară pe termen lung a firmei nu a fost posibilă. Inculpații au folosit documente fabricate pentru a arăta profiturile și progresul investițiilor. Drept urmare, noii investitori și-au cheltuit banii. Întregul plan s-a prăbușit când au rămas fără bani.

Unul dintre principalii inculpați GPB, Schneider, are deja o istorie proastă în industrie. A lucrat în mai multe firme, iar multe dintre ele au fost expulzate de FINRA. Celălalt inculpat principal, Gentile, a recunoscut odată că era novice în plasamente private.

Ce ar trebui să facă victimele schemei Ponzi GPB?
Puteți ajunge la Legea MDF dacă ați fost victima schemei GPB Ponzi. Firma are mulți avocați calificați, care își oferă serviciile de zeci de ani pentru a ajuta oamenii să-și recupereze banii pierduți. Vă recomandăm să intrați în contact cu ei astăzi…

O schemă Ponzi este un fel de fraudă în care investitorii mai în vârstă sunt plătiți folosind banii noilor investitori. A fost numit după Charles Ponzi, care a condus prima schemă similară în anii 1900. Fraudatorii folosesc această tehnică de zeci de ani pentru a atrage investitorii și apoi fug cu banii lor sau continuă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.