Pasul până la placa de brânză

Sud-africanii nu au inventat roata de brânză, dar ne-am rostogolit cu ea. Fiecare traybake din anii ‘ 80 a purtat un strat de brânză portocalie supra-procesată ca o crustă. Din fericire, acele zile sunt în spatele nostru, pe măsură ce mai multe creameries locale se ridică la brânza globală premiată plate.My afacerea cu brânzeturi a părinților s-a terminat înainte să înceapă. Erau tineri, proști, rupți și naivi optimiști cu privire la o agitație laterală la fermă. Mama era o fată de oraș cu vise cu ochi înstelați de a fi o soție de fermier adevărat, nu-frică-de-a-obține-mâinile-murdare, și aveau nevoie de bani. Ideea unei creamery la fermă părea perfectă, chiar idilică. Tata a sugerat mulsul turmei lor de vite pentru a hrăni noua afacere cu produse lactate. Faptul că erau bovine Hereford, nu vaci de lapte, așa cum s-ar folosi în mod normal pentru muls, nu părea o problemă la acea vreme.

A fost nevoie de cinci oameni puternici pentru a ține o singură vacă Hereford în loc în timp ce un lăptar se aplecă pentru acoperire pentru a face fapta. Randamentul a fost mic, și de multe ori nedumerit vaci ar lovi cu piciorul peste găleți ca au rupt în vrac și bustled off. Oamenii au perseverat … promisiunea unei roți de brânză de casă prea atrăgătoare pentru a renunța. Oamenii au reușit să lapte bivol de apă înainte, la urma urmei.

Pentru a vinde brânza, a fost nevoie de un semn din partea inspectorului de sănătate, așa că oficialul local a fost invitat la fermă aproximativ o săptămână în – Exact la timp pentru lovitura de vite. A început cu viței de rupere prin peretele kraal și graba spre vaci, bate peste găleți pline de lapte ca au mers. Toată agitația a determinat o fertilizare în masă a kraalului cu bucăți de bălegar stropite peste tot. O vacă s – a dezlănțuit și a sărit pe drum pe trei picioare-hamul care îi asigura picioarele posterioare și coada, încă pe loc.

În timp ce vaca premiată a lovit ultima găleată de lapte rămasă, afacerea de fabricare a brânzeturilor din familia Lombardă a lovit și găleata. Inspectorul de sănătate nu s-a putut opri din râs; după 30 de ani, încă râde când îi vede pe părinții mei în oraș.

O felie de brânză poate părea cel mai arbitrar lucru, dar cantitatea de angajament și norocul de care este nevoie pentru a produce este înșelătoare. Chiar nu am încredere în legenda comerciantului Arab care a împachetat o pungă de lapte de cămilă într-o pungă făcută din stomac de oaie vindecat într-o călătorie și a descoperit „accidental” brânză. Înțeleg știința căldurii, a mișcării și a cheagului de animale rămas în pungă și cum ar fi putut separa laptele în coace și zer, creând prima brânză de tip iaurt. Ceea ce nu cred este că un om singur muls o cămilă.

Cu toate acestea, brânza a fost în jur de mai mult timp decât multe alte alimente complexe sau inteligent „prelucrate”. Cele mai vechi dovezi de fabricare a brânzeturilor din înregistrarea arheologică datează din 5 500 î.HR. în Polonia, unde s – au găsit vase de ceramică acoperite cu reziduuri de molecule solide de grăsime din lapte. Alte dovezi arheologice găsite pe picturile murale morminte egiptene confirmă faptul că un tip de brânză egiptean poate fi dezvoltat independent de brânzeturi poloneze în jurul 1 200 BCE.

Fast forward câteva secole și brânză a devenit unul dintre alimentele cele mai înrădăcinate de pe planeta. Chiar și în Africa de Sud, am avut propria noastră evoluție a brânzei și suntem acum printre cei mai buni cunoscători de brânză de pe glob. Am trecut de la relativ comestibil (brânză portocalie supra-procesată) la Camembert și brânză de lapte de capră (mulțumesc Fairview). În zilele noastre, braaibroodjies sunt ridicate datorită adăugării unui Pecorino Kicky Karoo, în timp ce cajuii poartă cu îndrăzneală steagul de brânză vegană. Chiar și mulsul bivolului de apă nu mai este un concept atât de străin.Acum renumita Guernsey Dairy din Gay van Hasselt a început în 1990 când mulge trei vaci într-un kraal de piatră. Mai mult de 30 de ani mai târziu, fiecare vacă din turmă este încă cunoscută după nume.

Această brânză de familie se concentrează pe fabricarea de produse naturale folosind lapte crud, cu cremă completă, din propria turmă de vaci Guernsey.

Vacile din Guernsey sunt docile, se adaptează bine la climatul Karoo și produc lapte bogat în grăsimi de unt. Interesant este că laptele Guernsey poartă aceeași proteină A2 ca laptele de capră, ceea ce înseamnă că produsele sunt un hit cu iubitorii de brânză intoleranți la lactoză. Toți iubitorii de brânză, într-adevăr… Guernsey lactate Gay a crescut de a fi un favorit ferm în Prince Albert. Puternicul său prinț de Parma și aromatul Prinț Albert Regal au câștigat premii internaționale.Ia bivol de coarne și să se alăture Babylonstoren Alta Eybers pentru un atelier hands-on face propria brânză mozzarella buffalo. Experiența de o zi începe cu vizitatorii care întâlnesc turma de bivoli de apă a fermei care produc laptele folosit pentru a face această brânză tradițională, proaspătă. Înapoi în camera de brânză, Alta demonstrează ambarcațiunile din spatele acestei delicatețe cremoase.

În cele din urmă, un prânz decadent de brânză, carne și conserve din Babylonstoren deli încheie ziua.

Au fost programate două clase pentru iunie 2022 și una pentru octombrie 2022.Familia Harris din Midlands este creierul creativ din spatele Creameriei râului Indezi de trei generații din Balgowan. De-a lungul anilor, familia a creat multe brânzeturi cu mândrie din Africa de Sud, toate cu legături speciale cu mediul lor KwaZulu-Natal. „Brânzeturile noastre își primesc numele Zulu de la personalul nostru, care le numește pe măsură ce le dezvoltăm”, spune Kate Posthumus, nepoata producătorilor de brânză originali, Jimmy și Wendy Harris. Numele celebrează cultura noastră Sud-Africană. Brânza noastră Kwaito, pentru
exemplu, a fost un favorit de familie de când am început să facem brânză. Este o brânză moale dulce, care este o tranziție ușoară de la gouda „plictisitoare” la ceva care are mai mult caracter și arată mult mai frumos pe un cracker”, spune Kate.Dacă vă aflați în zona superioară a autostrăzii dintre Durban și Ballito sau Durban și Amamzintoti, puteți să vă luați brânza și să o mâncați. Sid Oertel este un inginer pensionar și cunoscător de brânzeturi și va livra brânzeturi speciale la ușa ta.

Afacerea sa, brânza mare, este o ieșire naturală a pasiunii pentru a face, colecta și degusta brânzeturi grozave din întreaga lume.

„Import câteva ca Maasdam matur, dar mai ales brânzeturile provin din Africa de Sud”, spune Sid. „Favoritele actuale includ Overberg de la Klein River din Cape și mozzarella incredibilă a brânzei lui Noe din Statul Liber. Am, de asemenea, sursa de Karoo și, desigur, din interiorul KwaZulu-Natal.’

Contactați Sid pe WhatsApp; vă va trimite o listă cu stocurile de brânză disponibile, iar livrarea are loc în următoarele zile.

Unde: autostrada Superioară de la Durban la Hillcrest, KZN. De asemenea, îl puteți prinde pe mai multe piețe. WhatsApp-l pentru mai multe informații. 082 862 0577

Vei fi greu de apăsat pentru a găsi o poveste de dragoste „cheesier” decât cea a lui Peter și Francy Schoeman de Langbaken Karoo brânză. Cuplul s-a mutat la ferma Langbaken din Williston în 2010 cu 10 vaci din Jersey și un vis de a face brânzeturi din Africa de Sud cu mândrie. Dragostea lor combinată de mâncare lentă și brânză mare a dat roade.

Ei lucrează în conformitate cu principiile Slow Food, folosind metode tradiționale de fermă în vechiul lor vagon-casa transformat cheesery. Mândria și bucuria lui Schoeman este Karoo Blue, care a câștigat de două ori Premiul Slow Food. Alte favorite includ Karoo Crumble (de patru ori campion al laptelui din Africa de Sud și câștigător al Premiului Qualité) și Karoo Sunset.

Unde: contactați Peter sau Francy pentru degustare și vânzări de brânză. Brânzeturile Langbaken sunt vândute în cea mai mare parte în Cape Town, la diverse delis și piețe alimentare. În Karoo, le veți găsi în Williston la restaurantul Manna de pe strada principală. 082 550 4981

Bancare pe brânză
Știați că
Banca regională italiană Credem acordă împrumuturi producătorilor Parmigiano Reggiano din zonă și deține brânza ca garanție în propriul depozit cu temperatură controlată în timpul procesului de maturare. Este un câștig-câștig, înlocuind în esență o parte din operațiunile de îmbătrânire pentru fermieri, finanțând în același timp producția ulterioară.

Sud-africanii nu au inventat roata de brânză, dar ne-am rostogolit cu ea. Fiecare traybake din anii ‘ 80 a purtat un strat de brânză portocalie supra-procesată ca o crustă. Din fericire, acele zile sunt în spatele nostru, pe măsură ce mai multe creameries locale se ridică la brânza globală premiată plate.My afacerea cu brânzeturi a…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.