Noi prețuri record pentru rapiță în lume-tone mai scumpe decât 700 de euro?

Potrivit agrarchate, până în prezent nu au existat prețuri atât de ridicate pentru rapiță nici la nivel European, nici internațional. De exemplu, săptămâna trecută a fost în porturile de export din Canada și, în ciuda recoltei în curs de desfășurare, a costat 880 de dolari SUA pe tonă (aproximativ 768 de euro). Aceasta este cu 510 dolari mai mult decât anul trecut.

Exportatorii ucraineni percep în prezent 785 USD/tonă, cu 325 USD mai mult decât anul trecut. În Australia, o tonă costă 758 USD, cu 344 USD mai mult decât în anul precedent.

La Bursa de Valori din Paris, prețurile au atins un nivel record de 704 euro pe tonă. În special, în doar patru săptămâni au crescut cu 55 de euro. Și în Canada, au continuat să crească, iar joia trecută pe piața futures din Winnipeg, o tonă din această industrie de rafinare a petrolului a fost cotată la 1029 Dolari Canadieni (aproximativ 717 Euro).

Pe piața en-gros germană și portul de export din Hamburg săptămâna trecută, o tonă a costat 711 Euro. Pe piețele angro din Mannheim 714 și Mitteland-710 Euro.

La cel mai important centru comercial francez din Rouen, prețurile de 701 euro pe tonă au fost fixate joi, iar la porturile de încărcare din Moselle -704 Euro.

Creșterea suprafeței, dar randamentul scăzut?
Analiștii Strategy Grains se așteaptă ca fermierii din Uniunea Europeană și Kandy să crească suprafața acestei culturi cu șapte la sută din cauza prețului ridicat al pieței și a scăderii stocurilor la minime record. În special, această casă de consultanță este pentru recolta din 2022. el prezice o creștere a suprafeței în UE de la 5, 23 milioane de hectare la 5, 60 milioane.

După o scădere bruscă în ultimii ani, alți analiști se așteaptă la redresarea agriculturii europene. În plus, sfecla a beneficiat de condiții meteorologice favorabile în timpul însămânțării. Dar țările din sud-estul UE încă se confruntau cu dificultăți din cauza secetei.

Pentru Germania, este prevăzută o creștere a suprafeței de șase la sută până la 1, 06 milioane. Ha, în timp ce în Franța, se așteaptă o expansiune mult mai puternică a creșterii cu 17% până la 1, 15 milioane de hectare.

Pentru sezonul curent 21/22. oferta de pe piață va continua să scadă, deoarece un randament ușor mai mare va fi compensat de importurile semnificativ mai mici și de cererea puternică din cauza marjelor mari de producție, a spus strategia Grains.

Stocurile din UE pot atinge un minim record de 0, 9 milioane de tone la sfârșitul sezonului. Din acest motiv, se așteaptă ca prețurile să rămână ridicate pe tot parcursul sezonului.

Având în vedere creșterea prețurilor pentru materialele reprocesate, în special îngrășămintele, costurile de producție pot rămâne ridicate, ceea ce poate duce la o scădere a randamentelor.

Potrivit agrarchate, până în prezent nu au existat prețuri atât de ridicate pentru rapiță nici la nivel European, nici internațional. De exemplu, săptămâna trecută a fost în porturile de export din Canada și, în ciuda recoltei în curs de desfășurare, a costat 880 de dolari SUA pe tonă (aproximativ 768 de euro). Aceasta este cu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.