Maldive: țara laptelui de nucă de cocos și a mierei

Pentru mine, Maldive este cel mai bun loc absolut de pe pământ din două motive: Oceanul Indian și mâncarea. Sunt un copil de apă prin și prin, astfel încât orice insulă tropicală care oferă activități oceanice nesfârșite este fericire, iar apele mai calde sunt un răgaz binevenit din adâncurile înghețate ale Cape Town. Sunt, de asemenea, un gurmand, și prin asta nu înseamnă că pot găti mâncare bună, dar cu siguranță pot aprecia și bucura de ea. Maldive oferă toate acestea și multe altele.

De altfel, este acasa, la unul dintre alimentele mele preferate: nucă de cocos. Arborele de nucă de cocos este arborele Național al națiunii insulare și există nenumărate moduri diferite în care locuitorii se bucură de acest fruct tropical. De la consumul de carne de nucă de cocos proaspete sau uscate, la utilizarea de lapte și ulei de gătit și chiar de îngrijire a pielii, Maldivians sigur că știi cum să obțineți cele mai multe din ea.Acesta a fost la idilică Fushifaru Statiune pe care am întâlnit-Executive Chef Kadrianta, care mi-a spus totul despre mâncare tradițională de pe insula. În calitate de bucătar executiv, îndatoririle sale se asigură că toate operațiunile de alimente și băuturi se desfășoară fără probleme de la o zi la alta, pe lângă crearea de meniuri nemaipomenite și interesante pentru fiecare dintre diferitele restaurante.Originar din Jakarta, Indonezia a călătorit în întreaga lume, învățând să devină maestru în bucătărie înainte de a ajunge în cele din urmă în Maldive.

M-am așezat cu el pentru a afla mai multe despre călătoria sa culinară.

De unde a început dragostea ta pentru gătit și unde ai fost antrenat?

Mama mea este o bucătăreasă grozavă și am fost mereu curioasă ori de câte ori își gătea mâncarea delicioasă acasă, așa că punctul meu de plecare a fost bucătăria mamei. Apoi m-am antrenat la două universități: una din Jakarta, Indonezia și una din Dubai, Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, am învățat multe de la alți bucătari din lume. Unul dintre cei mai mari mentori ai mei este chef Philippe Bruneau din Franța, care m-a învățat multe dintre abilitățile moderne de gătit pe care le folosesc astăzi.

De ce ai ales să lucrezi în Maldive?

Maldive este cel mai bun loc pentru a lucra în industria ospitalității, unde stațiunile de lux și ultra-lux apar ca ciupercile în fiecare zi. Când vorbim de lux, nu poate fi separat de industria alimentară și a băuturilor, și acolo mi-am găsit casa.

Care este mâncarea ta preferată din Maldive și de ce?

Curry de pește Maldivian cu chapati de casă. Este foarte ușor de făcut și are un gust și o aromă foarte autentice. În plus, ingredientele sunt disponibile în jurul tău.Ce îți place cel mai mult la mâncarea maldiviană?

Cele mai multe alimente Maldivian se face cu nucă de cocos, și eu sunt un mare fan! [Știam că există un motiv pentru care m-am înțeles atât de bine cu el].

Ce este un fel de mâncare populară, cu adevărat maldiviană?

Mashuni. Acesta este un mic dejun autentic Maldivian format din ton și nucă de cocos ca ingrediente principale.

Cum planificați meniurile la stațiune?

Am de gând meniuri bazate pe oaspeții și naționalitățile lor, în timp ce încerca să rămână pe trend cu cele mai populare feluri de mâncare din întreaga lume. De asemenea, iau în considerare disponibilitatea ingredientelor, în funcție de sezon.Maldive este cunoscut pentru pește; poți să-mi spui mai multe despre cum funcționează pescuitul în țară? Cum puteți fi sigur că utilizați surse durabile?

Pescuitul este linia de sânge a Maldivelor. Este o parte integrantă a economiei și a culturii Maldive. Pescuitul de ton și de ton sunt practici comune în Maldive și este considerat cel mai durabil mod de a prinde pește. Reduce daunele potențiale pentru alte vieți marine și capturi accidentale nedorite.

Cum se asigură Fushifaru că este ecologic în ceea ce privește restaurantele?

Fushifaru are o politică fără plastic, inclusiv toate containerele și paiele. Aceasta este o modalitate majoră de a ajuta la menținerea mediului curat.

Dacă doriți să vă întâlniți cu Chef Kadrianta și să experimentați bucătăria incredibilă a insulei sau pur și simplu să vă bucurați de frumoasa țară, vizitați stațiunea Fushifaru. Această insulă liniștită este înconjurată de apă turcoaz perfectă pentru a face snorkel, iar vilele sunt fiecare mai rafinate decât următoarea.Aici, puteți alege să vă relaxați la spa sau în piscina privată sau în jacuzzi. Annas Active pot merge snorkelling, scuba diving, schi nautic, caiac, navigatie catamaran, jet-schi, parasailing, kite surfing sau aproape orice altceva vă puteți gândi de a face pe apă.Complexul oferă, de asemenea, experiențe tradiționale Maldive, cum ar fi cursuri de Limbă și scriere Dhivehi, dansuri tradiționale și tobe, precum și afișaje pe coji de nucă de cocos. Există, de asemenea, cursuri de yoga și un centru de fitness. De fapt, nu puteți face nimic în stațiunea care a câștigat Premiul TripAdvisor 2021 Traveller ‘ s Choice.Fushifaru derulează în prezent o ofertă specială uimitoare pentru sejururi în decembrie 2021: 30% reducere la vilele familiale selectate și copiii sub 12 ani se cazează și mănâncă gratuit! Tarife pe Pornire specială de la R 11,682 pe vila pe noapte, care include micul dejun.

Există, de asemenea, o reducere Early Bird pentru rezervările pentru 2022: obțineți o reducere de 30% la vilele selectate, inclusiv planurile de masă, atunci când rezervați oricând de acum până la 31 Jan 2022 pentru sejururi între 10 Jan 2022 și 23 Dec 2022. Tarife pe Pornire specială de la R6, 747 pe noapte, care include micul dejun.

Pentru mai multe informații, e-mail [email protected] sau la telefon +960 662 0202 sau completati formularul de contact aici.

Reguli de călătorie
Maldive necesită doar dovada rezultatelor negative ale testelor COVID-19 la intrare, iar Africa de Sud necesită una nouă înainte de întoarcere.

Imagine recomandate: Unsplash

Pentru mine, Maldive este cel mai bun loc absolut de pe pământ din două motive: Oceanul Indian și mâncarea. Sunt un copil de apă prin și prin, astfel încât orice insulă tropicală care oferă activități oceanice nesfârșite este fericire, iar apele mai calde sunt un răgaz binevenit din adâncurile înghețate ale Cape Town. Sunt, de…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.