În curând vor fi 10.000 de tractoare fără șofer în Rusia – toate sunt produse pe piața internă

Fabrica de tractoare din Sankt Petersburg (PTZ) și o companie care lucrează la sisteme de inteligență artificială pentru robotizarea mașinilor agricole Cognitive Pilot vor lansa prima producție în masă din lume a tractoarelor Kirovets controlate de un sistem de pilot automat și bazate pe inteligență artificială, rapoarte Future Farming.

Va fi în Rusia până în 2024. Până la 10.000 de astfel de tractoare vor fi puse în funcțiune, iar aceste două companii au semnat un acord conform căruia proiectul va fi implementat în trei etape.

Echiparea serială a modelului Kirovets K-7m cu prima versiune a sistemului autopilot este programată să înceapă în februarie 2022. ani.

Creșterea nivelului de autonomie
În a doua etapă, nivelul de conducere autonomă va fi mărit la al patrulea nivel de automatizare. Acest lucru va extinde semnificativ capacitățile sistemului de control în diferite situații, iar mașina va putea recunoaște starea mediului, frâna dacă întâlnește un obstacol, va calcula ruta optimă pentru finalizarea sarcinilor și așa mai departe. În plus, pe baza informațiilor colectate de senzori, va fi posibilă efectuarea unei analize cuprinzătoare a stării solului și a culturilor. În plus, tractorul va fi echipat cu senzori laterali.

Este de așteptat ca o serie pilot de 10-20 de mașini cu a doua versiune de pilot automat să fie trimisă clienților în toamna anului 2022. ani. În timp ce producția în masă a unui tractor cu acest sistem ar trebui să înceapă în August 2023. ani.

O versiune complet fără pilot va fi implementată în a treia etapă. Apoi, mașina se va putea deplasa independent fără șofer. Și planul este că el poate merge lângă o Combină de recoltat care nu este echipată cu un sistem de control autonom. Un astfel de echipament al K-7m este planificat pentru ianuarie 2024. ani.

După cum notează Serviciul de presă cognitiv pilot, acesta este primul proiect din această țară pentru producția în masă a tractoarelor fără pilot pentru uz comercial în masă.

Conform calculelor lor preliminare, K-7 cu un astfel de sistem va economisi de la 70 la 80% la reparațiile echipamentelor și conectorii remorcați. Potrivit acestora, permite controlul robotic al mașinilor agricole în toate operațiunile, inclusiv însămânțarea, fertilizarea, prelucrarea solului și proceduri agrotehnice similare.

Fabrica de tractoare din Sankt Petersburg (PTZ) și o companie care lucrează la sisteme de inteligență artificială pentru robotizarea mașinilor agricole Cognitive Pilot vor lansa prima producție în masă din lume a tractoarelor Kirovets controlate de un sistem de pilot automat și bazate pe inteligență artificială, rapoarte Future Farming. Va fi în Rusia până în…

Lasă un răspuns