Există Mai Mult Metal Pe Lună Decât Am Crezut Vreodată?

Luna de pe Pământ este mai concretă decât se așteptau oamenii de știință.

Succesul NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a descoperit dovezi bogate de oxizi de titan și fier sub suprafața Lunii, care pot fi strâns legate de istoria timpurie a Pământului.

Oamenii de știință au petrecut zeci de ani discutând despre modul în care s-a dezvoltat luna noastră. Cea mai recentă ipoteză sugerează că o planetă de dimensiunea lui Marte s-a ciocnit cu pământul cu milioane de decenii în urmă. Planeta care se ciocnește a izbucnit în spațiu după coliziune și a suflat o bucată din suprafața proto-Pământului. Resturile au înconjurat Pământul cu un inel circular; luna pe care o vedem acum este rezultatul prăbușirii lente a inelului sub propria gravitație.

Cu toate acestea, compoziția chimică a lunii nu oferă o dovadă puternică a acestei ipoteze. Zonele muntoase lunare de pe luna noastră, evidente ca regiuni strălucitoare de pe pământul nostru, au roci cu cantități mici de minerale purtătoare de metale în comparație cu planeta noastră.

Acest lucru ar face o mulțime de senzații dacă Pământul ar fi gros, cu metale mai groase scufundate în nucleu — dar planurile maria întunecate ale lunii sunt formate simultan și au o abundență de metal mai mare, chiar decât rocile Pământului.

Disparitatea poate fi clarificată prin noi rezultate ale LRO. Noua lucrare se concentrează pe un instrument numit frecvența radio miniaturală (Mini-RF), o sondă radar configurată pentru a cartografia geologia lunară, a urmări gheața de apă și a testa tehnologiile de contact.

Instrumentul purta terenul pentru o clădire electrică numită constantă dielectrică în emisfera nordică a lunii. Această constantă este în mod normal un număr care compară capacitatea unui material de a transmite zone electrice cu vidul spațial.

Transmiterea câmpului Electric este utilă pentru găsirea gheții în umbrele craterului, unde este protejată de căldura soarelui. Cu toate acestea, ajută și la clasificarea locurilor în care alte metale sunt expuse la aer, cum ar fi oxizii de titan și fier.

Și toți oamenii de știință au descoperit că, odată cu dimensiunea craterului, constanta dielectrică a crescut, dar numai într-o anumită măsură. Craterele cu diametrul de 1 sau 3 mile (2 sau 5 kilometri) au relevat o creștere constantă a constantei dielectrice pe măsură ce craterele au crescut mai mari. Cu toate acestea, Constanta s-a menținut constantă pentru craterele din interiorul a 3 sau 12 mile (5 sau 20 km) lățime.

„Probabil a fost un parteneriat fascinant că nu aveam niciun motiv să avem încredere că va exista mai mult metal”, a spus Essam Heggy.

Această ipoteză a echipei a fost că niciunul dintre acești oxizi nu este prezent în primele două sute de metri (sau metri) ale suprafeței Lunii, dar o sursă de metal mai bogată se află mai adânc dedesubt. În schimb, atunci când meteorii se ciocnesc cu Marea suprafață lunară, iar straturile superioare se îndepărtează, metalele sunt vizibile. Acesta va descrie, de asemenea, niveluri scăzute de metal în highlands lunar mare și copios mai mare în câmpiile mai rău și mai mici mai aproape de subsuprafața lunii.

Cercetătorii au comparat imaginile radar mini-RF cu hărțile de oxid metalic furnizate de o serie de misiuni pentru a-și testa activitatea: Camera LRO cu unghi larg, Misiunea Selenologică și inginerească a Japoniei (numită și Kayuga) și nava spațială Lunar Prospector a NASA. SELENE și prospectorul Lunar nu mai rulează, dar datele lor de registru rămân.

Aceste observații au arătat că, potrivit NASA, craterele mai mari conțineau de fapt mai mult metal pe care cercetătorii cred că le susțin ipoteza despre depozitele de metal ascunse pe care meteorii le sapă.

Luna de pe Pământ este mai concretă decât se așteptau oamenii de știință. Succesul NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a descoperit dovezi bogate de oxizi de titan și fier sub suprafața Lunii, care pot fi strâns legate de istoria timpurie a Pământului. Oamenii de știință au petrecut zeci de ani discutând despre modul în care…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.