Departamentul Agriculturii al SUA a anunțat prognoza globală a cerealelor-motivul creșterii suplimentare a prețurilor?

Departamentul Agriculturii al SUA (USDA) a redus perspectivele globale pentru grâu în sezonul 2021/22. din cauza producției mai mici. Dar el prezice costuri mai mari, care pot afecta foarte mult prețurile care cresc săptămânal.

Producția sa globală a scăzut cu 0, 6 milioane de tone în această lună la 775, 3 milioane de tone, iar după rapoartele Uniunii Europene, Marii Britanii și Turciei cu venituri mai mici. Cu toate acestea, Departamentul Agriculturii al SUA presupune că va crește în Rusia datorită randamentelor mai bune, iar acest lucru este de 2 milioane de tone.

Producția UE este rezultatul randamentelor mai mici din Franța și Germania, dar este parțial compensată de randamentele mai mari din România.

În ceea ce privește cheltuielile globale, a crescut cu 0,4 milioane de tone și sa ridicat la 787,2 milioane UAH. motivul principal este cererea mai mare în Rusia, Iran și Turcia. Dar se așteaptă un declin în UE, Marea Britanie și Ucraina, relatează agrarheute.

În orice caz, volumul comerțului mondial va crește cu 3, 5 milioane până la un nou nivel record de 203, 2 milioane. t datorită exporturilor mai mari din UE, India, Rusia și Ucraina.

Jumătate din rezervele mondiale sunt deținute de China
Prețurile grâului au crescut brusc în ultimele luni, reflectând o creștere foarte puternică a consumului la nivel mondial, reducând în același timp producția globală, notează Departamentul Agriculturii al SUA în raportul său. În special, producția a scăzut de la an la an, iar acest lucru se întâmplă în mai multe țări exportatoare majore, cum ar fi Canada, SUA, Kazahstan și Rusia. Volumele mari din UE, Ucraina și Argentina nu au putut compensa acest decalaj.

Cererea globală foarte puternică este, de asemenea, un factor decisiv care duce la o reducere a stocurilor globale. Cererea de importuri crește în prezent din cauza secetei din Orientul Mijlociu.

Dar aproximativ jumătate din rezervele mondiale sunt deținute de China, iar anul trecut o lipsă de hrană pentru animale și prețuri ridicate ale cerealelor au determinat această țară să le reducă.

În ceea ce privește porumbul, Departamentul Agriculturii al SUA a crescut producția globală cu 5, 8 până la 1, 205 milioane de tone. Aceasta a dus la o creștere a rezervelor cu 2, 7 milioane de tone cu 304, 4 milioane. t, dar, de asemenea, cheltuielile acestui magazin. Se așteaptă ca randamentele mai mari să fie rezultatul randamentelor mai mari din Argentina, din cauza suprafeței mai mari. În plus, aceeași situație poate afecta UE, iar acest lucru se datorează creșterii zonei în Polonia, România și Franța. În timp ce exporturile de cereale au crescut pentru Iran și Thailanda, au scăzut pentru Nigeria și Turcia.

Mai puțină soia în SUA
Potrivit unui raport al USDA, creșterea globală a orzului ar putea fi redusă cu aproape două milioane de tone din cauza producției mai mici în Turcia, UE, Rusia și Ucraina. Importurile chineze de cereale au crescut cu o jumătate de milion de tone până la 10,1 milioane. t și pentru Turcia la 1.8 mil. T, în timp ce pentru Arabia Saudită a scăzut cu o jumătate de milion de tone la 6,5 milioane de tone.

Potrivit Departamentului Agriculturii al SUA, producția de soia poate fi mai mică cu 1, 1 milioane de tone și egală cu 384 mil. t în sezonul 2021/22. Ei remarcă faptul că reducerea în SUA a fost parțial compensată de producția indiană, care va crește cu aproximativ un milion de tone.

Prognoza producției de soia în perioada 2021./22. pentru SUA, el prezice cu 0, 5 milioane de tone mai puțin și se va ridica la 120, 4 milioane de tone, iar exporturile mai mici, 55, 8 milioane. t.

Peso Argentinian este de 1,5 milioane de tone mai mică și se ridică la 49,5 milioane de tone. Cum pentru exportul de această legumă, Departamentul Agriculturii din SUA are vedere spre o picătură de un milion de tone de 172.1 milioane de tone, ca urmare a care exporturi mai mici din Argentina și Statele Unite vor fi compensate din Brazilia și India. Importurile Chinei au scăzut la 100 de milioane de tone, iar rezervele mondiale – cu 0,8 milioane de tone cu 103,8 milioane de tone.

Departamentul Agriculturii al SUA (USDA) a redus perspectivele globale pentru grâu în sezonul 2021/22. din cauza producției mai mici. Dar el prezice costuri mai mari, care pot afecta foarte mult prețurile care cresc săptămânal. Producția sa globală a scăzut cu 0, 6 milioane de tone în această lună la 775, 3 milioane de tone, iar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.