Cum să optimizați codurile QR pentru dimensiunea afișajului și distanța de scanare

Codurile QR sunt o modalitate rapidă și fără erori de a vă comercializa marca sau produsele. Le puteți utiliza în mai multe moduri pentru a partaja conținut cu publicul țintă. Dacă intenționați să utilizați coduri QR în scopuri de marketing, acest articol vă va spune cum vă puteți optimiza codurile în ceea ce privește distanța de scanare și dimensiunea afișajului.

Conexiunea dintre codurile QR și distanța de scanare
Atunci când proiectați un cod QR, trebuie să luați în considerare distanța dintre codul QR și consumator, spune Create QR Code. Oamenii încearcă să minimizeze dimensiunea codurilor QR, astfel încât să nu ia mult spațiu pe un banner sau pe o pagină de revistă. Cu toate acestea, ar trebui să se facă fără a compromite scanabilitatea codului.

Adesea, marketerii sunt rugați să potrivească un cod QR într-un spațiu mic. Așa că ajung să proiecteze un cod prea mic pentru a fi scanat, potrivit SmallBizTrends. Dacă intenționați să proiectați un cod QR, puteți evita această problemă luând în considerare câțiva factori, inclusiv culoarea, plasarea și densitatea codului QR.

Dacă proiectați un cod QR pentru o revistă și apoi afișați același cod și pe televizor, oamenii vor trebui să-și părăsească canapeaua pentru a scana un mic cod QR, ceea ce face ca Codul să fie ineficient. Un cod QR pentru reviste este scanat de la o distanță scurtă, deci ar trebui să aibă dimensiuni mici. Pe de altă parte, un cod QR care urmează să fie afișat pe un ecran TV ar trebui să fie mare, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să părăsească canapeaua pentru a ajunge la televizor și a scana codul.

Variabile de luat în considerare la proiectarea unui cod QR
Densitatea codului QR, distanța de scanare și dimensiunea afișajului sunt variabilele importante de care trebuie să vă amintiți atunci când generați un cod QR. Distanța de scanare are o relație directă cu densitatea și dimensiunea codului.

Codurile cu densitate scăzută sunt de dimensiuni mici, deoarece modulele lor nu se îmbină împreună. Dacă reduceți densitatea codului QR păstrând în același timp zona sa, puteți crește distanța funcțională.
Codurile de înaltă densitate au nevoie de mai multă suprafață, deoarece au mai multe module care se pot îmbina dacă nu sunt prevăzute cu spațiere adecvată. Dacă creșteți densitatea unui cod QR păstrând în același timp zona de afișare constantă, puteți reduce distanța funcțională.
Densitatea unui cod QR depinde de lungimea unui URL. Cu cât adresa URL este mai lungă, cu atât densitatea codului va fi mai mare. Se calculează prin înmulțirea caracterelor unei adrese URL cu valoarea de corectare a erorilor.
Optimizarea unui cod QR
Unele instrumente de generare a codului QR optimizează automat densitatea codului, în timp ce altele necesită optimizare manuală. După cum am menționat mai devreme, numărul de caractere al adresei URL determină densitatea codului. Numărul de caractere URL depinde de diferite elemente, inclusiv parametrii de urmărire, cuvintele cheie și domeniul.

Există patru valori totale de corectare a erorilor: 7%, 15%, 25%, și 30% (sursă). Doar una dintre aceste valori este utilizată pentru un cod QR. Când procentul de corectare a erorilor este crescut, valoarea densității crește, de asemenea. Dacă doriți să reduceți dimensiunea unui cod, reduceți numărul de caractere URL pentru a obține rezultate mai bune.

Codurile QR sunt o modalitate rapidă și fără erori de a vă comercializa marca sau produsele. Le puteți utiliza în mai multe moduri pentru a partaja conținut cu publicul țintă. Dacă intenționați să utilizați coduri QR în scopuri de marketing, acest articol vă va spune cum vă puteți optimiza codurile în ceea ce privește distanța…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.