Caracteristici esențiale o platformă de conformitate trebuie să aibă

Aproape toți proprietarii de afaceri trebuie să respecte reglementările. Conformitatea afacerii se referă fie la un standard, fie la o acțiune. Conformitatea ca acțiune înseamnă că organizația respectă legile guvernamentale, cerințele de date și securitate sau standardele de sănătate și siguranță. Este o acțiune dacă există o recunoaștere conștientă a politicilor și regulilor, în principal pentru că existența companiei depinde de aceasta.

Drumul către conformitate este lung și complex, astfel încât, în loc să finalizați procesele manual, puteți utiliza o platformă robustă care poate simplifica și automatiza unele dintre procese. Puteți găsi o platformă specifică pentru tipul de conformitate de care are nevoie afacerea dvs https://www.anecdotes.ai/

Caracteristicile necesare ale unei platforme de conformitate a afacerii

Sunt disponibile diverse platforme de conformitate a afacerilor. Deși vor avea caracteristici pentru a obține conformitatea, este esențial să cunoaștem cele mai vitale caracteristici pe care ar trebui să le aibă platforma.

1. Interfață intuitivă, modernă

Este vital să căutați o platformă cu o interfață intuitivă, astfel încât echipa să nu aibă nevoie de timp pentru a fi familiarizată cu aceasta. Implementarea unei platforme de conformitate cu o interfață de utilizator curată va reduce întrebările pe care echipa de conformitate le va cere, ceea ce va fi destul de util în timpul certificărilor trimestriale sau anuale.

2. Capacitatea de a crea o raportare direcționată și detaliată

Conformitatea afacerii necesită prezentarea diferitelor rapoarte în diferite etape ale procesului. De asemenea, trebuie să trimiteți rapoarte în mod regulat pentru a rămâne conform și pentru a proteja organizația de încălcări și amenzi de reglementare. Căutați o platformă care să ofere o gamă largă de instrumente de raportare, în special funcția de automatizare a generării și livrării informațiilor de management, cum ar fi activitățile companiei, rezoluțiile și tendințele.

3. Capacități maxime de automatizare și integrare a datelor

Platforma ar trebui să proceseze automat sarcinile repetitive. Acesta va permite echipei de conformitate să se concentreze asupra funcțiilor care ar trebui îndeplinite manual, cum ar fi instruirea angajaților, crearea de politici, revizuirea reglementărilor și noi strategii de conformitate. Capacitatea platformei de a se integra cu majoritatea sistemelor existente va ajuta la obținerea unei eficiențe optime în importul de date, eliminând necesitatea introducerii manuale; astfel, asigurarea calității datelor.

Foarte flexibil și configurabil

Asigurați-vă că noul software de conformitate pe care îl primiți are alerte prin e-mail, certificări, fluxuri de lucru, recenzii și reguli care pot fi configurate în platformă și au flexibilitatea de a se adapta la mediul de Conformitate al companiei dvs.

Capacități de monitorizare și investigare

O platformă de conformitate combină procesele automate și manuale. Platforma poate oferi toate elementele necesare, dar va fi în continuare echipa de conformitate care va asambla piesele. Membrii echipei trebuie să ajusteze continuu parametrii și să prezinte doar probleme care necesită investigații suplimentare. Eventualele încălcări ar trebui colectate într-un singur loc, inclusiv alertarea și raportarea și documentația relevantă a cazurilor pentru revizuire.

Raportare ușoară și extragere de date

O platformă bună ar trebui să salveze rapoarte similare și machete preferate și să permită partajarea între membrii echipei. Rapoartele ar trebui să acopere toate câmpurile necesare pentru operațiunile zilnice, audit și respectarea reglementărilor. Mai mult, platforma ar trebui să permită extragerea ușoară a datelor necesare, cu funcții de configurare a sistemului pentru a genera automat rapoarte pentru conducerea superioară, spune Techopedia.

Când luați în considerare o platformă de conformitate, consultați vânzătorul despre stocarea, găzduirea și protecția datelor. Deoarece majoritatea cerințelor de conformitate a afacerii se concentrează pe securitatea datelor, aceasta ar trebui să fie una dintre caracteristicile inerente ale software-ului.

Aproape toți proprietarii de afaceri trebuie să respecte reglementările. Conformitatea afacerii se referă fie la un standard, fie la o acțiune. Conformitatea ca acțiune înseamnă că organizația respectă legile guvernamentale, cerințele de date și securitate sau standardele de sănătate și siguranță. Este o acțiune dacă există o recunoaștere conștientă a politicilor și regulilor, în principal…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.