ADN-ul Covid-19 a fost transmis de la Neanderthalieni?

Potrivit unui nou studiu, o extindere a ADN-ului conectat la Covid-19 a fost adoptată de la Neanderthalieni acum 6 decenii.

Cercetătorii nu știu cu adevărat de ce această secțiune specifică ridică riscul coronavirusului de boli grave, ceea ce a dus la închiderea spațiilor de vânzare cu amănuntul, cum ar fi Apple. Dar cele mai recente rezultate, raportate online vineri și care nu au fost încă publicate într-un jurnal medical, demonstrează câte chei pentru sănătatea nouă provin din istoria veche.

„Acest fenomen de hibridizare care a avut loc acum 6 decenii are încă o influență chiar acum”, a spus Joshua Akey.

Această parte a genomului de pe cromozomul 3, care se întinde pe șase gene, a avut o călătorie confuză prin trecutul uman, a constatat studiul. Versiunea este acum populară în Bangladesh destul de bine, unde cel puțin o versiune este suportată de 63% dintre bărbați. Aproape 1/3 din oameni au transmis secțiunea în toată Asia de Sud.

Dar segmentul este mult mai puțin obișnuit în altă parte. Acest lucru este suportat de doar 8% dintre europeni și doar 4% în Asia de Est. Și, este aproape inexistent în Africa.

Nu este clar ce model evolutiv a produs această distribuție în ultimele 6 decenii. „Aceasta este problema de 10 mii de dolari”, a spus Hugo Zeberg.

O teorie este că varianta Neanderthaliană este periculoasă și a devenit din ce în ce mai neobișnuită. Secțiunea ar putea, de asemenea, să stimuleze sănătatea oamenilor din Asia de sud, oferind probabil un răspuns bun rezistent la virușii din regiune.

„Trebuie subliniat că aceasta este o simplă speculație în acest stadiu”, a spus Svante Paabo.

Cercetătorii încep doar să-și facă ideea de ce unii oameni consideră Covid-19 mai periculos decât alții. Persoanele în vârstă sunt mai predispuse să se îmbolnăvească grav în comparație cu cele mai tinere, potrivit CDC. Bărbații pot avea un risc mai mare decât femeile.

Egalitatea socială contează și ea. În Statele Unite, Comunitatea Neagră este mult mai probabil să se îmbolnăvească grav de covid-19 decât oamenii albi , de exemplu, din cauza istoriei rasismului sistematizat din țară. A lăsat comunitatea neagră cu o incidență ridicată a bolilor cronice, cum ar fi diabetul cunoscut popular, condițiile de viață și ocupațiile care pot spori expunerea la virus.

Genele joacă, de asemenea, un rol. Luna trecută, oamenii de știință din Spania și Italia au comparat persoanele care erau cu adevărat bolnave de Covid-19 cu toți cei care aveau doar infecții moderate. Am găsit două locații legate de un risc mai mare în genom. Unul este pe cromozomul 9 și include ABO, o genă care determină tipul de sânge. Celălalt, pe cromozomul 3, este secțiunea Neanderthaliană.

Cu toate acestea, pe măsură ce sunt examinate mai multe persoane infectate cu covid-19, aceste rezultate genetice sunt din ce în ce mai modificate. Abia săptămâna trecută, Covid-19 host Genetics Initiative un grup internațional de oameni de știință a publicat o nouă colecție de date care minimizează riscul de tip sanguin. „Juriul este încă în legătură cu ABO”, a spus Mark Daly.

Potrivit unui nou studiu, o extindere a ADN-ului conectat la Covid-19 a fost adoptată de la Neanderthalieni acum 6 decenii. Cercetătorii nu știu cu adevărat de ce această secțiune specifică ridică riscul coronavirusului de boli grave, ceea ce a dus la închiderea spațiilor de vânzare cu amănuntul, cum ar fi Apple. Dar cele mai recente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.