50 de nuanțe de beton pe străzile din Jozi

Aventura se întâmplă peste tot, chiar și pe străzile fumului mare. Aici manie în trafic maniacal Jozi snarl În căutare de artiști de stradă legendare pictura oraș roșu. Și albastru. Și verde. Și portocaliu și galben și violet, și literalmente sute de alte nuanțe.Imaginați-vă un oraș în care graffiti-ul nu era ilegal, un oraș în care toată lumea putea desena orice le plăcea. În cazul în care fiecare stradă a fost inundat cu un milion de culori și fraze mici. În cazul în care în picioare la o stație de autobuz nu a fost niciodată plictisitor. Un oraș care s-a simțit ca o petrecere în care toată lumea a fost invitată, nu doar agenții imobiliari și baronii marilor afaceri. Imaginează-ți un oraș ca ăsta. Și nu te mai sprijini de perete – este umed.’

Nu sunt cuvintele mele. Au fost imortalizate de inimitabilul Banksy, probabil cel mai faimos artist (graffiti) din lume. Parantezele sunt însă ale mele, pentru că faima sa – sau poate preferați infamia – a amestecat arta stradală în conștiința publică mainstream printr-o combinație de film documentar, instalații de artă, Videoclipuri muzicale și activism politic.Banksy este o legendă, în ciuda faptului că identitatea sa nu a fost niciodată confirmată. Zvonurile spun că el ar trebui să fie aproape 50 acum, cu insideri din industrie speculând că el ar putea fi alter ego-ul fie un celebru muzician trip-hop, artist carte de benzi desenate sau prezentator de televiziune.

Ceea ce știm este că lucrările sale subversive au apărut pentru prima dată în Bristol, în Marea Britanie, în anii 1990, cam în același timp în care cariera mea personală de graffiti a culminat cu o piesă seminală și sardonică, executată sub acoperirea întunericului pe un pod de autostradă spre Woodstock din Cape Town.”A băut, Draconienii & Drie-gang Perde” – într-o inegală, trei-picior mare mâzgăli – cu siguranță nu se califică la fel de mare artă, dar l-a facut prietenul meu Anton și mă simt adecvat anti-stabilirea la timp. Ne-am uitat la ea în liniște satisfacție înainte de poticnire în jos la locale noastre, Don Pedro, pentru o pita de usturoi și o altă sticlă de Tassenberg.

Reconectarea mea cu graffiti s-a întâmplat în „anul blocării” (așa cum va fi cunoscut de acum înainte 2020) și prin cel mai puțin probabil dintre domni. Eelco Meyjes este un evanghelist ebike auto-stil și activist pentru biciclete, iar noi doi ne-am legat într-o alee din spatele social media, în timp ce cercetam un articol despre bicicleta cu pedale.

Am rămas în contact și în cele din urmă am ajuns să-l întâlnesc în persoană în timpul expediției Isuzu „dincolo de blocare”, o excursie de trei săptămâni în jurul Africii de Sud pentru a stimula turismul local. Itinerariul nostru a inclus câteva zile în Gauteng și, așa cum am fost dornic de o aventură urbană, Eelco a spus că ar trebui să i se alăture pe o manie graffiti, iar restul este… Ei bine, această poveste.Planul era să ne întâlnim înainte de zori la Fournos Bakery din Dunkeld (în principal pentru că nimeni în mintea lor dreaptă nu ar porni într-o plimbare în zona întunecată fără o lovitură solidă de cofeină). De asemenea, acest lucru este în cazul în care Eelco – Peter Pan-ish septuagenar deghizat ca o cale amiabilă, mare spirit adolescent – incepe sa regulate street art outrides.

Și ce un buzz a fost să manivela în vuiet răsunător de trafic oră de vârf în Johannesburg. Ne-am simtit ca o pedala-alimentat urban forța de asalt ca să ne cerți și în afară de alei, de-a lungul mall artere și prin mărginită de străzile suburbane, toate în timp ce scouting pentru vii și mai mare decât viața „ziduri”.

Poate că nu-mi cunosc „graffers” din „golanii”, dar asta nu înseamnă că nu pot aprecia arta vibrant gracing străzi urbane și suburbane traversează inima de Jozi. Experiența este asemănătoare cu mersul într-un magazin de dulciuri din lumea olde, cu culori neașteptate și antrenante și satisfacție senzorială la fiecare colț.

Două lucruri s-au remarcat cu adevărat în timp ce am explorat fundul junglei de beton. În primul rând, s-a dovedit a fi o aventură velo cu adevărat revigorantă, plină de sărituri pe trotuar și bombardamente din spate. Fiecare acum și apoi, totuși, atmosfera ar face un mental dogleg ca am zig-zag printr-o continuă schimbare mediul urban, cu parcuri și grădini și mall-uri și industriale incinta transformă într-un traznita experiență estetică.

Cel mai bun dintre toate a fost pasiunea magnifică a lui Eelco pentru aceste plimbări funky street art. ‘Lasă-mă să pun acest fel,’ a strigat ca am evitat autobuze și bunny-a sărit Picantos*, cu soarele de colorat Sandton în toate nuante de chihlimbar și aur, dacă am să o duzină de Banksy clone liber într-un oraș ca ăsta, nimeni n-ar fi plictisit într-un blocaj de trafic, nu?Dar cine are nevoie de Banksy când ești în SA? Graffiti-ul Local a înflorit ca o formă de artă și am fost uimiți de diversitatea și vizualitatea „Galeriei stradale” în continuă schimbare prin care treceam. Mashup-ul multi-cultural al stilurilor artistice înseamnă că mulți dintre artiștii noștri de origine au atins până acum faima globală.

Nume ca Falko, Sonny, Paige33, Faith47, Nomad și o cârpă-tagger grămadă de reclame fac valuri în global graffiti cercuri, cu multe regulat comandat pentru a executa bucăți mari, în Londra, New York, Hong Kong sau alte avant garde orașe din întreaga lume. Împreună, au făcut-o pe Jozi „capitala artei stradale din Africa”.Da, graffiti a devenit cu siguranță o mare afacere turistică. Banksy are 11 milioane de urmăritori pe Instagram, dar nu urmărește o singură persoană în schimb. Adăugați la aceasta faptul că munca sa a devenit a doua atracție turistică cea mai vizitată din Londra, creând milioane de lire sterline de venituri în fiecare an. Uimitor, când acum câteva decenii arta stradală era o cultură completă nu-nu.

Și acest whizz-bang-pop de culoare și design non-conformist este la doar câteva lovituri de pedală; tot ce trebuie să faceți este să vă strângeți bicicleta pentru a vă bucura. Pun pariu că vei fi uimit de ceea ce vezi dincolo de gratii. Nu mai vorbim de faptul că veți obține o plimbare cu bicicleta buzzy și zippy – și complet accesibilă – pentru a porni, făcând aceasta una dintre cele mai bune și mai ciudate aventuri urbane de pe Pământ.

* Asta a fost o exagerare; am putea cel mai bun bunny-hop un băț mic.Iată cum să vă conectați cu o bijuterie turistică unică, care ar trebui să fie pe lista de călătorii locale a fiecărui sud-African … și doar ca să știți, Eelco călărește o bicicletă electronică și sunteți bineveniți să vă conectați la o rezervă alimentată cu baterii.Conduceți spre nord pe autostrada M1 și luați Offrampul Glenhove Road înainte de a porni la dreapta pe strada Venus. Ia prima ieșire de la al doilea cerc de circulație pe Victoria Avenue și să păstreze stânga la T-junction pe North Street. La următoarea intersecție T, virați la stânga pe Oxford Road și la dreapta pe Bompas Road, continuând 1,3 km până la Dunkeld West Centre pe dreapta.
GPS-S: 26° 07 ‘50.1″ / E: O 28° 02’ 04.8″

Graffiti Opțiuni De Plimbare Cu Cafea
Graffiti Pereți Privat Plimbari
Aceste plimbari sunt potrivite pentru grupuri mai mici sau familii dornici de pe un tur graffiti mai personalizate. Crank de la Dunkeld West, prin suburbiile nordice, într-un tur al zidurilor graffiti de clasă mondială 30. Veți fi în șa timp de două-trei ore, cu atât MTBs regulate și e-biciclete bun venit.

Oamenii care călătoresc cu bicicletele normale trebuie să fie relativ potriviți și pot rezerva orice zi a săptămânii. De la R120 la 150 pe persoană; grupuri de trei până la șapte persoane.

Există trei rute: Route a meandre prin Rosebank și suburbiile nordice ale Saxonwold, Forest Town, Parkview și Greenside (22km). Traseul B trece prin Melville și Westdene și este de aproximativ 26 km. Traseul C include Norwood, Munro Drive, Upper Houghton, Louis Botha s Bend și Sandton City (32 km).Din nou, există trei rute potențiale, cu adăugarea unui vehicul de măturare ca rezervă, plus doi marșali de motociclete pentru cele două rute interioare ale orașului. Grupurile sunt limitate la 16 călăreți. Călătoria pornește de la Fournos Bakery din Centrul de Vest Dunkeld, la colțul bulevardului Jan Smuts și al drumului Bompas.

Costul funcționează la R185 la R265 per persoană, cu plimbari incepand de la 7am în prima duminică a fiecărei luni. Alegeți dintre Graffiti Art Project Ride (24km), Graffiti Masterpieces Ride (30km) și Graffiti Road to Maboneng (40km).Puteți rezerva, de asemenea, plimbari personalizate graffiti pentru grupuri corporative, școli, studenți de artă, team building sau alte ocazii speciale. Pentru mai multe informații cu privire la toate acestea, luați legătura cu Eelco Meyjes pe 082 457 4936 sau a verifica afară ebikersa.wordpress.com

Cel mai bun moment al anului: Johannesburg vremea este destul de mult peachy pe tot parcursul anului, cu cald la cald zile de vară și furtună după-amiază ocazionale.

Vino iarna, diminețile tind să fie sub zero, dar cele mai multe zile se transformă în curând într-o afacere crocantă și însorită.
E timpul să mergem să ne jucăm!

Aventura se întâmplă peste tot, chiar și pe străzile fumului mare. Aici manie în trafic maniacal Jozi snarl În căutare de artiști de stradă legendare pictura oraș roșu. Și albastru. Și verde. Și portocaliu și galben și violet, și literalmente sute de alte nuanțe.Imaginați-vă un oraș în care graffiti-ul nu era ilegal, un oraș în…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *